Skip to Content


På grunn av at kaninens urin er meget basisk, kan urinflekker i dokasse og bur med hell fjernes av eddik, som er en sur løsning. Ta utav strø, skyll dokassen og ta i vann og en klunk med eddik. La stå i 15-30 minutter. Skyll og tørk deretter dokassen.

I tillegg kan eddik brukes på for eksempel gulv og tepper dersom kaninen har hatt et uhell for å få bort urinlukt, slik at kaninen ikke skal velge samme område igjen av den grunn at den tiltrekkes av lukt. Her kan man enten bruke rein eddik og vaske over med vann, eller bruke utblandet eddik. Jeg har alltid en spruteflaske med eddik stående slik at jeg bare kan tørke opp eventuelle uhell, spraye eddik og vann på og tørke bort.

I en bondingprosess kan også eddik være nyttig å bruke dersom det skal introduseres en ny kanin for en kanin du allerede har hatt boende i et bur/område, som du planlegger å fortsette å bruke. Etter at kaninene har oppholdt seg på et helt nøytralt sted et par tre dager (avhengig av hvor vellykket bondingen er), kan det være lurt å vaske over gulv, dokasse og eventuelle leker med eddikblanding for å få bort mest mulig kaninlukt, slik at man prøver å minske den territorielle atferden til den kaninen som har bodd aleine der tidligere.