Skip to Content

Petters blogg

For seks år siden gikk jeg inn i en dyrebutikk, uten annet fore enn å ta en kikk. En halv time senere gikk jeg ut igjen med Petter, et stort bur, vannflaske, høy, mat og alt av utstyr de ansatte mente var nødvendig for å ta seg av det lille dyret.

Jeg gjorde et genuint forsøk på å ta vare på den nye lille vennen min så godt som overhode mulig, leste alt av tilgjengelig litteratur, spurte om råd i ulike zoo-kjeder og var oppriktig velmenende. Lite visste jeg at opplysningene jeg hadde tilegnet meg fra troverdige kilder skulle vise seg å mangelfulle, ofte misvisende og i enkelte tilfeller direkte skadelige.

Mange bøker har siden da blitt fortært (lest av meg og gnagd litt på av kaninen her), innlegg og diskusjoner på ulike forum har blitt fulgt, kontakter har blitt opprettet, og ønsket om å tilegne seg og spre videre informasjon har vært sterkt, siden man samtidig med sin egen glede retter oppmerksomheten mot alle de kaninene som dessverre ikke har det veldig godt. Dyrebeskyttelsen og andre dyrevernsorganisasjoner gjør en viktig innsats, og her er det mye man både kan lære av og bidra med.

Den viktigste lærermesteren min har allikevel vært Petter, som har gitt meg gleden av å leve med en frittgående, sosial og livsglad kanin. Hvis andre kaniner og eiere kan oppmuntres og inspireres til å få et bedre samliv vil vi gjerne bidra med våre erfaringer og historier.

Favorittnettsteder

Litt om meg:
 • Fastlege:
  Paula på Nebb og Poter
 • Favorittmat:
  Pellets fra Oxbow, grovt høy, grønn paprika og salat
 • Favorittgodis:
  Papayatabletter, friske urter (basilikum, sitronmelisse, kjørvel etc ), sukkerert og gulrot
 • Favorittsoveplass:
  På pianoet, på stolen min, på terassen, i "stallen"( en eplekasse) eller i mammas seng

Hei alle sammen
Endelig får jeg en egen blogg. Det var jammen på tide. Jeg har lengtet etter muligheten til å snakke direkte til alle dere andre kaniner som er med på forumet vårt, men først vil jeg gi en liten presentasjon av meg selv, for dere som kanskje er nye kaniner her og ikke kjenner meg så godt.

Jeg er en glad kanin som har levd sosialt og fritt sammen med mammaen min mesteparten av livet. Jeg kom til henne da jeg var veldig liten og vi har fra første stund vært et bra team. Hun visste ikke noe særlig om vår art til å begynne med, men jeg informerte henne fra første stund. Mennesker er ikke så dumme som man av og til kan få inntrykk av, for man kan faktisk lære dem ganske mye.

Jeg forklarte med det samme at jeg ikke ville bo i bur, så jeg fikk en fin liten leilighet, og ikke minst et piano (Jeg elsker pianoet mitt, og har siden jeg var liten gutt hoppet opp på det for å hvile eller holde utkikk). Vi hadde hver vår do og hver vår seng, men ellers var vi mye sammen. Det er viktig å tilbringe mye tid sammen med menneskene sine, for de er veldig sosiale og trenger mye kos og selskap.

Verken jeg eller Mamma visste hva slags mat som var bra for meg, så jeg spiste en god men ikke helt sunn gnagerblanding fra dyrebutikken de første to årene. Det var ikke så lurt, for jeg ble veldig syk og dårlig av det og måtte til legen flere ganger. Jeg spiste alt for mye av det også, så jeg orket ikke spise så mye høy.

Jeg vet nå at det var veldig dumt og har blitt mye flinkere til det altså. Etter at jeg begynte på kvalitetspellets i riktige mengder, har jeg også begynte å spise mye høy, og alt dette gjør at jeg er mye bedre i magen min, tennene slipes bedre, og ikke minst har jeg fått skinnende og myk pels. Den er jeg veldig fornøyd med!

Ellers må jeg si at jeg er en utadvendt fyr som lett kommer i kontakt med folk, er glad i god musikk (Bach), god mat og drikke, hjemmekos, tur i skog og park (men kan også late meg hele dagen). Jeg vil i bloggen min forsøke å fortelle litt om mitt hverdagsliv, som jo ofte utarter seg på pianoet…


Petters blogginnleggKjøleskap og tålmodighet
Skrevet av Petter tir, 06/10/2008 - 17:01

Nå har jeg hatt hvilende kjøleskapvakt i hele dag, strategisk plassert for å kunne smette inn ved uoppmerksomhet fra menneskenes side. Og omsider fikk jeg belønning for strevet. Da Mamma bar varer inn og ut og snudde ryggen til, benyttet jeg anledningen og hoppet inn, snappet til meg en liten bit med noe grønt og løp av gårde. Jeg ler fremdeles.
Et godt tips til alle dere kaniner.Pels og Bikini
Skrevet av Petter tir, 06/03/2008 - 18:22

Mamma tar på seg bikini og solhatt, mens jeg bruker sommerpels. Heldigvis ser hun at jeg sliter mer i varmen, så hun hjelper meg litt ekstra nå. Jeg har f.eks en flaske vann i fryseren, som jeg av og til får ligge ved siden av.
Jeg liker også å gå på tur i Løvetannparken. Der blåser det og lukter rart, og både gress og ugress vokser høyt. Der kan jeg snuse lenge. Heldigvis for meg er det skygge og svalt der.
Hjemme går jeg ut på terassen for å lufte meg med ujevne mellomrom, selv om jeg fremdeles oppholder meg mest på pianoet. Jeg er tross alt et vanedyr.Sommer og stilig grønt rør
Skrevet av Petter fre, 05/30/2008 - 01:00

Det har vært en travel dag. Jeg har brukt en del tid på å løpe gjennom det grønne røret. Siden det er mye å holde styr på, og det kanskje av og til ligger noe godt der inne, eller på andre siden, må jeg løpe frem og tilbake for å holde oversikt.
Jeg har planer om å bygge ut røret mitt med tilsvarende lengder, for dette er ganske kult. Anbefales av kaniner!