Tips: Våre kunnskapssider
Forfatteren av Den Store Kaninboka, Marit Emilie Buseth, som var med på å starte kanin.org og fortsatt er en viktig drivkraft bak nettstedet, mener forumet har vært viktig for å øke kaniners velferd. Hennes neste bok, Rabbit Behaviour, Husbandry & Welfare, utgis i 2013.

Du kan besøke bloggen hennes her.

Forumregler, leses av alle!

Forumreglene og retningslinjene skal leses av alle! Her får du også hjelp til tekniske forumting eller kan stille spørsmål om forumet.

Forumregler, leses av alle!

Innlegg monis 27 Feb 2006, 05:57

Forumregler

Innekaninforumet på kanin.org ønsker å ha en seriøs profil, og det finnes derfor noen regler som du som medlem her på forumet må følge for å kunne delta. Våre regler er en absolutt nødvendighet for at et forum med så mange medlemmer, innlegg og besøkende skal være en ressurs og et hyggelig sted å være - både for nykomlinger og mer etablerte brukere. Viktigst av alt er det å oppføre seg hyggelig og ordentlig overfor andre brukere på Innekaninforumet - husk at forumdeltakelsen er et privilegie, ikke en rett!

NB! Regelen over alle regler:
Unngå å ta "raid" hvor du svarer i masse tråder på noen få minutter - og dra ikke opp gamle tråder (eldre enn en måned) med mindre tråden er veldig relevant for ditt innlegg. Dette har skjedd litt for ofte i "koseforumene" og er veldig slitsomt for andre å lese over når man tar turen innom for å se nye innlegg. Husk at ALLE innlegg skal gi mening, "å så søøøøøt" eller "enig" - spesielt i gamle tråder - er ikke mening (se §4.2 for mer om dette!).


§1 Søk først, spør etterpå
Før du legger inn et spørsmål må du søke i forumet. Forumet inneholder tusenvis av tråder og sannsynligheten for at ditt spørsmål er tatt opp før er stor. Det finnes også mye stoff på kunnskapssidene, se særlig Kunnskapsartikler.


§2 Plassering i underforum og beskrivende tittel på tråder

§2.1: Oppgi en beskrivende tittel på alle tråder du oppretter i forumet. Gjør du det vil du få raskere svar, bidra til et mer ryddig og oversiktlig forum og gjøre det lettere å søke. Eksempler på titler som ikke skal brukes er f.eks. "Hjelp meg?", "Hva tror dere om dette" eller "Det går ikke!!!"

§2.2: Alle tråder må plasseres i riktig forum. Du som bruker skal bestrebe deg på legge tråden i riktig forum, dette for å gjøre forumet mer oversiktlig og lettere å søke i.

§2.3: På innekaninforumet finner man medlemmer og lesere i alle aldre, og det er nødvendig med en middelvei når det kommer til uhøytidelige og chattepregete innlegg. Primært skal tråder omhandle kanin, og eventuelle andre tema under f.eks Åpent Prateforum bør være av en viss interesse for de andre medlemmene. Slike innlegg bør ikke være for interne, personlige og bære preg av eller legge opp til chat mellom et par medlemmer. Det finnes mange prateforum på internett man heller kan poste slikt på, samt at man kan bruke chatteklienter med venner til en del tema.


§3 Folkeskikk i innlegg og pm

§3.1: Man skal ha en vennlig tone og behandle andre medlemmer med respekt. Det er lov å presentere sine meninger, men vær ikke overkjørende overfor andre dersom de har andre meninger enn deg selv. Vanlig folkeskikk og medmenneskelighet er en selvfølge - gni det ikke inn om noen har gjort noe dumt, vi kan alle gjøre feil.

§3.2: Unngå å poste et innlegg rett under ditt eget hvor du bare understreker at du ønsker svar. Det er en selvfølge at man ønsker å få spørsmål besvart på forumet, og medlemmene vil hjelpe så snart de får mulighet. Går det mer enn et døgn uten et eneste svar kan man til nød poste et nytt innlegg under sitt eget hvor man spør om noen har råd eller ei.


§4 Innlegg skal gi mening

§4.1: Tenk over hva du poster, særlig med tanke på innlegg som er svar på spørsmål om sykdom etc, da det er særlig viktig for dyrets helse at du ikke fremstår som skråsikker dersom du ikke er det. Formuler deg i så fall litt forsiktig, og legg til at du kommer med et hjelpende forslag, men at du ikke er helt sikker på om svaret ditt vil være ”riktig” i tilfellet det spørres om.

§4.2: ALLE innlegg som legges inn skal gi mening for leseren. Innlegg som kun inneholder "Enig", "Det er no dritt" osv. og ikke noe fordypende forklaring eller hjelp er ikke ønsket. Har du ikke noe fornuftig å bidra med, svarer du ikke på tråden. Slike tråder vil kunne slettes. Takkeposter når noen har skrevet et bra innlegg eller delt en ressurs godtas, men det er ikke behov for at 10 stykker gjentar samme tingen eller at man gjentar takk etter hver eneste nye hjelpende post som har kommet i tråden.

§4.3: Innlegg skal skrives på bokmål eller nynorsk (alternativt dansk, svensk eller engelsk), da dette skaper best flyt i informasjonen og er lett å lese og forstå for alle. Dialekt eller SMS-språk/forkortelser skal ikke benyttes.


§5 Store bokstaver, tegn, smileys og sitering

§5.1: Unngå setninger med kun store bokstaver og mer enn ett utrops-/spørsmålstegn etter hverandre, da dette på nettet oppfattes som roping og mas.

§5.2: Begrens bruken av smileys, ettersom mange smileys i samme post er veldig støyende å forholde seg til når man leser posten.

§5.3: Siteringsfunksjonen skal bare brukes dersom det er helt nødvendig å gjenta det en annen bruker har skrevet, for at innlegget skal forstås riktig. Siteringsfunksjonen skal ikke brukes når man svarer på det siste innlegget i tråden. Man bør redigere sitatet slik at bare det man svarer direkte på vises, og man bår unngå å sitere bilder, slik at bildet vises flere ganger i tråden.


§6 Adlyd moderatorer/administratorer

§6.1: Moderatorene/administratorer er tilstede i forumet for å holde orden og rette på uønsket oppførsel. De er her for å hjelpe deg og forumet som helhet! Enhver anmerkning eller rettelse som moderatorer/administrator foretar skal adlydes umiddelbart. Modereringsanmerkninger må under ingen omstendigheter endres.

§6.2: Har du klager på moderatorenes jobb skal disse rettes per PM (til monis) eller mail (mona[AT]kanin.org) til administrator. Har du klager på andre brukere på forumet skal disse også rettes til administrator per PM eller mail. Klager på moderatorer eller andre brukere skal ikke under noen omstendigheter diskuteres i forumet - dette skal tas direkte med administrator.

§6.3: Moderatorene vil se over alle innlegg og slette innlegg som oppfattes som upassende. Dersom et av dine innlegg slettes uten begrunnelse, og du selv mener at du ikke har postet upassende, dobbeltsjekk reglene her for å se om du selv ser grunnen og ta til slutt kontakt med moderatoren for å få en begrunnelse om regeloversikten her ikke gjør deg klokere.


§7 Signaturer og Avatarer

§7.1: Signaturen kan ikke være mer enn fire (4) linjer, skal ikke inneholde bilder, farger og skal ikke inneholde såkalte "affiliate" lenker hvor eieren av signaturen mottar penger, poeng eller andre ytelser når noen trykker på disse lenkene.

§7.2: Avatarer som er støtende, animerte, inneholder pornografisk, rasistisk eller voldelig innhold vil bli slettet. Avatarer som etterligner avatarene til administratorer eller moderatorer vil slettes uten advarsel.


§8 Bildekonkurranser
Det er lov å stemme på sitt eget bilde i bildekonkurransene, men det er ikke tillatt å opprette flere brukere på seg selv for å gi sitt bilde ytterligere stemmer. Ved mistanke om juks vil deltakeren bli utestengt fra bildekonkurransene for godt.


§9 Spam, reklame, kjøp og salg
kanin.org forbeholder seg retten til å fjerne enhver informasjon som blir tolket å være et brudd på §9.x. kanin.org har nulltoleranse på gjentagende spam eller markedsføring av kommersielle produkter/tjenester uten på forhånd å ha avklart dette med administratorer/moderatorer.

§9.1: Det skal ikke legges ut annonser for kanin/kaninunger til salgs/gis bort på forumet med mindre det er snakk om forlatte kaniner som er funnet eller generelt en dyrevernsorganisasjon står bak omplasseringen. Er du i tvil, ta kontakt med en moderator som kan vurdere hvor vidt din "annonse" blir godkjent lagt ut på forumet. I skrivende stund er moderatorene monis, Marit, Luna, SiljeHH og Ida.

§9.2: Reklame for andre forum er helt i orden såfremt disse forumene kan bidra med utfyllende kunnskap og diskusjon og ikke erstatter dette forumet.

§9.3: Reklame for kommersielle nettsteder med egen vinning som hensikt er ikke tillatt, med mindre sponsoravtale er inngått med kanin.org.
Konsekvenser ved å ikke følge reglene
Velger du som bruker å ikke følge reglene er den ytterste konsekvens av slik oppførsel permanent utestengelse fra kanin.org. Brudd på reglene vil føre til advarsler - velger man å ikke rette seg etter disse advarslene, vil man i første omgang kunne bli utestengt i en mindre periode. Advarsler vil kun komme fra administratorene og moderatorer i form av PM eller e-post.


Opphavsrett
Ved bruk av forumet eller kanin.orgs nettsider erkjenner du at bruksretten til alt innhold på dette nettstedet - foruten eksterne bedrifter logoer og varemerker - tilhører kanin.org, om ikke annet er oppgitt. Gjennom dine foruminnlegg/artikler overfører du til kanin.org retten til uten godtgjørelse å bruke og redigere dine foruminnlegg og artikler under alle kanin.orgs nettsider eller framtidige publikasjoner i regi av kanin.org.
Mona - kanin.org
Brukerens avatar
monis
Administrator
 
Innlegg: 1768
Registrert: 27 Feb 2006, 03:45
Bosted: Trondheim

Gå til Forumregler og hjelp

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 2 gjester